Scite et Cito

Vakantie ruzie

Vermijd vakantie ruzie!

De meeste mensen denken bij vakantie aan rust, vrijheid en ontspanning. Drie weken lang geen wekker, niet werken en geen verplichtingen. Met je partner en kinderen eindelijk lekker uitrusten en alleen maar doen waar je zin in hebt. Toch is de vakantieperiode vaak lang niet zo ontspannen als verwacht: juist dan zijn er veel factoren die stress kunnen veroorzaken. Vooral binnen relaties. De meeste partners hebben dan ook minstens één heftige vakantieruzie.

Hebt u tijdens de vakantie ruzie gehad met uw partner? Tijdens de vakantie gebeurt het vaak dat alle ergernissen en irritaties die zijn opgelopen naar boven komen. Nu de vakantie bijna voorbij is, is het wellicht tijd om de problemen in het gezin onder ogen te zien en de relationele plooien glad te strijken. Om te voorkomen dat ‘eens goed met elkaar praten’ opnieuw escaleert, kan het verstandig zijn om naar een relatie- en gezinstherapeut te gaan. Eigenlijk is het raar dat wij veel geld uitgeven om onze auto preventief te onderhouden en niet voor het onderhouden en behouden van onze partnerrelatie. Uiteindelijk zijn onze relaties ons belangrijkste bezit. 

logo_scite_et_cito copy

Als u geld uitgeeft aan een systeemtherapeut of relatie- gezinstherapeut wilt u ook duidelijkheid en resultaat. SCITE et CITO is een no-nonsens therapiepraktijk die zich kenmerkt door een persoonlijke benadering en een relationele kijk op het ontstaan en oplossen van problemen. De aanpak is onomwonden, direct en praktisch. De hulp is resultaatgericht en meestal kortdurend en het effect ervan langdurig.

Schadelijke ruzies versus constructieve ruzies

Ruzie kent niet automatisch een goede afloop. Het ligt aan de aard van de problemen die er aan ten grondslag liggen. Maar je kunt zelf veel doen om “succesvol” ruzie te maken. Een schadelijk conflict kun je herkennen aan een eindeloos welles-nietesspel, elkaar aanvallen op zijn of haar persoonlijkheid, ontkenning van problemen of jullie eigen aandeel daarin. Beter is om constructief ruzie te maken, maar dat vereist wel zelfkennis, kennis van de ander en relativeringsvermogen. Je houdt het conflict het bij het hier en nu, je laat je partner in zijn waarde en valt hem niet aan op zijn persoonlijkheid. Dus in plaats van te zeggen: Je bent veel te chaotisch, je kunt nog geen half uur je aandacht bij de kaart houden” . Kun je beter concreet zeggen wat je anders zou willen. Dus: ‘Probeer je aandacht bij de kaart te houden, anders missen we straks die afslag.’

SCITE et CITO is ‘kundig en vaardig’ in relatietherapie, gezinstherapie, individuele therapie en opvoedingsondersteuning.

Kennismakingsgesprek 30 euro. Gratis bij vervolg.

Bel: 06-27 46 53 67

Getagd met ,
Geplaatst in Blog, Geen categorie
René Goedhart